De manager zorgt voor zijn mensen, maar wie zorgt voor de manager?


Stacks Image 548
De ervaring leert dat een manager óf uitblinkt in het primaire proces als de specialist óf in het management van zijn personeel. Een effectieve combinatie van beiden zie je maar zelden. Dat is niet raar, je kunt niet overal goed in zijn. Je bent de specialist in je bedrijf óf je bent de faciliterende manager. Bij de specialist voelen medewerkers zich vaak tekort gedaan in aandacht en ondersteuning en voelen zich vaak 'de mindere' ten opzichte van de specialist die ook nog eens de baas is. Daar waar de balans gaat naar de manager zie je vaak dat dat ten koste gaat van de effectiviteit van het proces. De betrokkenheid van de medewerkers is veel groter dan hun invloed en dat is dé haard voor demotivatie en vervolgens betrokkenheid. Eigenlijk doe je het nooit goed.

Betere balans


En jij?

Een counsellor/coach zorgt ervoor dat je helder en zuiver blijft. Dat je nieuwe invalshoeken blijft zien.
Voor alle vakmensen-bedrijfseigenaren, managers CEO’s en eenpitters geldt: een coach hoort bij je bedrijfsvoering. Dat vindt de belastingdienst trouwens ook: coachen voer je in je boekhouding op als bedrijfskosten. Wat let je...

Sparring, motivatie en ondersteuning


Een counsellor/coach heb je voor sparring, inspiratie, motivatie en ondersteuning, gericht op jouw ontwikkeling en jouw bedrijf. Welke keuzes maak je voor je bedrijf, voor jouzelf? Waarin wil je groeien, waarin loop je vast? Een counsellor/coach houdt je scherp!

Investeer


Een counsellor/coach heeft hart voor jouw zaak en je hoeft niet alles in je eentje te doen. Ben je startend ondernemer of heb je minder dan drie jaar je bedrijf opgestart, dan zijn de mogelijkheden nog ruimer. Dan mag je namelijk op negatieve winst uitkomen. Dus juist als je nog niet zoveel verdient neem je een counsellor/coach. Een investering gedaan in counselling/coaching verdient zichzelf dubbel en dwars terug.

Ontwikkelingsfasen


De aanpak van Centrum voor Coaching is resultaatgericht. Léon Pouls: “Drie jaar lang intensief coachen heeft geen enkele zin. Dat zou betekenen dat mensen afhankelijk van een counsellor/coach zouden worden en dat is juist niet de bedoeling. Het gaat erom door counselling/coaching zelfstandiger te worden. Je kunt het vergelijken met leren autorijden. Dat blijf je ook niet jarenlang doen met een instructeur naast je. Dat neemt niet weg dat je wel de tijd moet krijgen om de verschillende ontwikkelingsfasen door te kunnen maken. Daarom noem ik mijn activiteiten ‘Stappen naar persoonlijke groei’. Cliënten komen om iets over zichzelf te leren. En dat proces ondersteunen wij graag.”